Корзина
31 отзыв
Контакты
Группа компаний "Биоцид"
+380442778418
+380442363039
+380674053259
dezsredstvo@i.ua
УкраинаКиев
Карта

Для молочной промышлености

Для молочной промышлености

Удосконалення технології виробництва продукції

 молокопереробних підприємств

 В теперішній час молокопереробна промисловість є однією з найважливіших серед переробних галузей народного господарства.

Конкурентоспроможну молочну продукцію можна виробити тільки з молока високої якості в умовах дотримання санітарно-гігієнічних правил перероби, зберігання і транспортування сировини. Неякісна проведена мийка та дезинфекція обладнання, цехів, приміщень, транспортних засобів, а також не дотримання особистої гігієни обслуговуючого персоналу призводить до утворення і накопичення великої кількості патогенних мікроорганізмів, до виникнення нових більш стійких штамів, які важко видаляються під час обробки.

Оптимальний і не дорогий догляд за технологічним процесом протягом усього циклу виробництва забезпечить реагент комплексної дії дезінфекційний засіб «АКВАТОН-10», виробником якого є Науково-технологічний центр «УКРВОДБЕЗПЕКА».

«Акватон-10» володіє унікальним поєднанням фізико-хімічних і біоцидних властивостей, які дозволяють використання цього засобу практично у всіх сферах народного господарства. Відноситься до біоцидів широкого спектра антимікробної активності щодо бактерій, вірусів, грибів. Він не має запаху, без кольору, вибухо- і вогнебезпечний, повністю розчинний у воді, не агресивний до будь-яких типів поверхонь, не шкідливий для людини.

Головною перевагою та унікальність препарату полягає в тому, що після обробки об’єктів робочим розчином (10мг/л) відмивання водою не потрібне, розчин не викликає сенсибілізацію організму, не спричиняє подразнюючої дії на шкіру і слизові оболонки людини.

Безпосередньо що стосується молокопереробних підприємств, то при застосуванні «Акватон-10» для обробки резервуарів з’являється можливість збільшення терміну зберігання пастеризованого молока з 7 до 10 діб. При його застосуванні прослідковується зниження динаміки зростання титрованої кислотності та МАФАнМ (загальне мікробне число) в пастеризованому молоці. Навіть на 15 добу зберігаються органолептичні властивості згідно з вимогами ДСТУ, а титрована кислотність залишається в нормі протягом 13 діб. Щодо кисломолочних напоїв,  збільшується термін зберігання йогурту питного 14 до 20 діб. Спостерігається зростання динаміки титрованої кислотності та зменшення кількості молочних бактерій на кінець зберігання. Бактерії групи кишкової палички не з’являються протягом всього терміну зберігання. На 26 добу всі органолептичні показники відповідають ДСТУ. Кількість молочнокислих бактерій також залишається в нормі.

Таким чином застосування дезінфекційного засобу «Акватон-10» для обробки резервуарів дасть можливість підвищити конкурентоспроможність молочної продукції та її якість.